Tandhygienist/ profylaxtandsköterska

Vi på Nordstjärnan tycker att den förebyggande tandvården är viktig för patienten.

 

Att gå regelbundet till en tandhygienist/profylaxtandsköterska är bra om man vill förebygga framtida besvär som kan uppstå med tänder och tandkött. Tandhygienisten/profylaxtandsköterskan hjälper Dig med att ta bort tandsten, polerar och utför även personligt anpassad och säker tandblekning. De ger dig även råd och tips på hur du ska sköta dina tänder mellan besöken hos oss.


Hos oss arbetar i huvudsak tandhygienisten Emelie Blom samt profylaxtandsköterskorna Anitha Petersson och Jennie Martinsson med förebyggande tandvård.

 

 

Tandblekning

Hos oss får du hjälp att bleka tänderna på ett säkert sätt.

 

Våra tandblekningar är vetenskapligt testade och föregås av en klinisk undersökning av tandläkare eller tandhygienist. Därefter tar man ett avtryck på tänderna för att få personligt anpassade blekskenor. Patienten utför tandblekningen själv under ett visst antal dagar och kommer sedan på en kontroll hos oss för att se att resultatet är gott.

Försäkringsinformation från och med den 1:a juli 2017

 

  • Du får ett allmänt tandvårdsbidrag på 300 kr/år, om du är mellan 30 och 64 år. Är du 23-29 år eller över 65 år får du ett bidrag på 600 kr/år.

  • Om det ersättningsgrundande beloppet, det sk. referenspriset överstiger 3000 kr får du av Försäkringskassan 50% av det överstigande beloppet.

  • Om det ersättningsgrundande beloppet, det sk. referenspriset överstiger 15000 kr får du av Försäkringskassan 85% av det överstigande beloppet.